Co-huizen

Op deze pagina vind je informatie over een aantal co-huizen. Als er iets aangevuld moet worden of er klopt iets niet, laat het ons dan even weten via koraad@gmail.com.

Arnhem

Wellicht had je het niet verwacht, maar ook in het Rijnstate kun je in een piketkamer overnachten. Dit geldt vooral na avonddiensten waarbij je de ochtend erna weer vroeg moet beginnen (zoals bij interne). Schroom niet hiervan gebruik te maken, want soms zijn die extra uurtjes slaap toch wel heel fijn.

Tilburg

Het co-huis in Tilburg bevindt zich op de bovenste verdieping van het ziekenhuis (TweeSteden ziekenhuis). Je hebt een eigen kamertje met een bed, een kast, een bureautje en airco. Verder is er een gemeenschappelijke ruimte waarin zich een gezellig huiskamertje met tv bevindt, en een simpel keukentje (alleen magnetron en koelkast) met enkele werkplekken. Het sanitair is prima en het co-huis wordt dagelijks goed schoon gehouden. Een prima verblijfplaats dus. Er zijn circa acht plaatsen. Er wordt een borg verwacht van 35 euro. Je moet je vooraf aanmelden om in het co-huis te mogen verblijven en je kan er maximaal 3 nachten op rij verblijven.

Doetinchem

Op de eerste dag van je coschap krijg je te horen of er plek is in het co-huis. Soms moet er geloot worden. Als er voldoende plek is, krijg je de sleutel van het co-huis en eventueel ook van een fiets.

Je neemt al je spullen mee naar het ziekenhuis. Er zijn 2 appartementen, H en I. In appartement I is één 1-persoonskamer, één 2-persoonskamer en één 3-persoonskamer. In H één 1-persoonskamer en twee 2-persoonskamers. Je slaapt op een halve hoogslaper met kasten eronder waar je al je spullen kwijt kunt. Beddengoed is aanwezig (dit staat niet in de brief die je van het ziekenhuis krijgt geloof ik). Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer (met tv), keuken (koelkast, magnetron en oven aanwezig) en douche. Ook is er een wasmachine aanwezig en een droger. De badkamer en wc worden ongeveer 1x per week schoongemaakt, de rest van het appartement moeten de coassistenten zelf schoonhouden. Er vind soms een controle plaats.

Er zijn mogelijk fietsen aanwezig. Je kan ook met de bus of lopen (30 min) naar het ziekenhuis. Het is dus misschien handig om zelf een fiets mee te nemen, dan ben je in ieder geval zeker.

Roermond

De gynaecologen van het Laurentius ziekenhuis in Roermond hebben een soort vakantiehuisje geregeld voor de co’s. Dit is gelegen in Lerop, een dorpje met 150 inwoners op ongeveer 5km van Roermond. Het huis staat op het erf van een boer, tussen een grote varkensstal en een aantal paardenstallen. In het dorp is verder niets, dus boodschappen e.d. moet je gewoon in Roermond doen.

Om bij het huis te komen kun je een fiets lenen van het ziekenhuis (maatschap gynaecologie). Samen met de huissleutel kost dit 50 euro borg. Het maatschap heeft ook geregeld dat je een auto van de trombosedienst kan lenen (kostenloos) om op en neer te rijden naar het co-huis.

Het huis zelf is prima. Er is in principe plek voor 4 personen (2 slaapkamers met 2 bedden), met de mogelijkheid om een extra bed bij te plaatsen. De co uit Weert kan hier immers ook overnachten. Naast de twee slaapkamers is er een badkamer, keuken met magnetron en oven, woonkamer met tv en internet en er zijn nog een wasmachine en vaatwasser. Af en toe wordt er schoon gemaakt, maar er wordt verwacht dat de co’s zelf het meeste poetswerk doen. Beddengoed en handdoeken zijn in principe aanwezig, het hangt alleen van je voorgaande co-collega’s af of dit gewassen is.

Winterswijk

Als je een co-schap in het SKB Winterswijk gaat lopen, is er een plekje voor jou gereserveerd in de “zusterflat”. Dit is een woonruimte waar stagiaires verpleegkunde, verloskunde, ergotherapie, technische geneeskunde etc. en coassistenten kunnen verblijven. Het is gratis en je krijgt met alle informatie die je vooraf van het ziekenhuis krijgt al meteen een huurcontract toegestuurd die je moet invullen als je wil verblijven in het cohuis. Je krijgt dan op de eerste dag de sleutel van het huis. Als je het adres invoert kom je uit bij flatgebouw, dan moet je rechts de poort door en dan zie je aan de achterzijde de ‘voordeur’ van de zustersflat.

Er zijn eenpersoons- en tweepersoonskamers, als je met twee coassistenten komt, word je met zijn tweeën op de kamer ingedeeld. Het is een ruime kamer met aparte badkamer die je met z’n tweeën deelt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van je kamer en toilet en douche. Voor beddengoed (lakens, dekbed, kussen en slopen) moet je zelf zorgen. Er is een gemeenschappelijke grote woonkamer en keuken. In de keuken staat een gezamenlijke koelkast en een combi magnetron. Er is geen vriezer. Keuken en toebehoren zijn beperkt aanwezig, maar is te doen voor 4 weken. Er is ook internet in het co-huis waarvan je de code krijgt. De wifi-verbinding is echter niet op elke kamer voldoende. De verbinding is wel altijd goed in de woonkamer en keuken.

Of er een fiets ter beschikking is, hangt af van het coschap dat je loopt. De maatschap kindergeneeskunde stelt 2 fietsen ter beschikking, de maatschap neurologie geen. Het co-huis ligt ongeveer een kwartier lopen en 5 minuten fietsen van het ziekenhuis en precies er tussen in ligt station Winterswijk west. Onderweg van het ziekenhuis naar het co-huis kom je langs een Jumbo waar je de boodschappen kunt halen.

Zutphen

Gelre Zutphen heeft in de nabijheid van het ziekenhuis op vakantiepark “Vesting Bronsbergen” een vakantiehuisje beschikbaar voor coassistenten die in Zutphen willen overnachten. Het is een 5- persoonshuisje (100m2) met 3 slaapkamers: 1 slaapkamer met een eenpersoonsbed op de begane grond en 2 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden op eerste verdieping. Er is een opklapbed in de eerste slaapkamer voor eventueel een extra persoon. Boven is er tevens een toilet. Verder op de begane grond: een L-vormige woonkamer met serre, compleet ingerichte keuken met eethoek, magnetron en 4-pits fornuis. Badkamer met bad/douche. Apart toilet en berging. Alle huisjes zijn voorzien van TV, sfeerhaard, magnetron en vaatwasser. Er is parkeergelegenheid voor 1 auto bij het huisje. Schoonmaak en linnen worden door Hotel Services Gelre verzorgd. Voor coassistenten is deze huisvesting (behoudens borg van € 50,-) gratis.

Contactpersoon huisvesting: via de management assistent; bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur. Tel 0575 – 59 29 94 of via c.ong@gelre.nl.

Roosendaal

Informatie wordt binnenkort aangevuld.

Co-huizen