Co-huizen

Op deze pagina vind je informatie over een aantal cohuizen. Als er iets aangevuld moet worden of er klopt iets niet, laat het ons dan even weten via koraad@gmail.com.

Arnhem

Wellicht had je het niet verwacht, maar ook in het Rijnstate kun je in een piketkamer overnachten. Dit geldt vooral na avonddiensten waarbij je de ochtend erna weer vroeg moet beginnen (zoals bij interne). Schroom niet hiervan gebruik te maken, want soms zijn die extra uurtjes slaap toch wel heel fijn. Je kunt de kamers ter plekke reserveren, voor uitgebreide informatie verwijzen we je naar de algemene introductiebrief van het Rijnstate.

Tilburg

In Tilburg is het alleen mogelijk om in het TweeStedenziekenhuis te overnachten, dus niet in het Elisabeth. Hier zijn piketkamers, die recent vernieuwd zijn. De kamers hebben een ruim eigen toilet en badkamer. Daarnaast staat er op iedere kamer een koelkast. Er is een gemeenschappelijke keuken met magnetron en fornuis en een gemeenschappelijke woonkamer met verschillende werkplekken. Een piketkamer kun je via de beveiliging reserveren en de sleutel is op te halen via de ingang van de Spoedeisende Hulp van het TweeStedenziekenhuis.

Doetinchem

In Doetinchem bestaat de mogelijkheid om tijdens je coschap in het cohuis te verblijven. Het cohuis bestaat uit drie verschillende appartementen (D, H en I). In de appartementen D en I is één 1-persoonskamer, één 2-persoonskamer en één 3-persoonskamer. In H één 1-persoonskamer en twee 2-persoonskamers. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer (met tv), keuken (koelkast, magnetron, oven en fornuis aanwezig) en badkamer. Ook is er een wasmachine en een droger aanwezig. De badkamer en wc worden ongeveer 1x per week schoongemaakt, de rest van het appartement moeten de coassistenten zelf schoonhouden, waarop soms een controle plaats vindt. Beddengoed is in principe aanwezig, het hangt alleen van je voorgaande co-collega’s af of dit gewassen is

In de weken voorafgaand aan je coschap krijg je een mail van de teamleider van de artsassistenten en coassistenten. Hierin wordt mede gevraagd of je interesse hebt om in het cohuis te verblijven. Vervolgens hoor je een week tot enkele dagen voor het begin van je coschap of er plaats in het cohuis is. Soms moet er geloot worden. Als er voldoende plek is, krijg je de sleutel van het co-huis en een fiets. Vanaf het cohuis is het ongeveer 10 minuten naar het ziekenhuis en naar het station loop je ook zo’n tien minuten.

Roermond

In Roermond is geen cohuis beschikbaar voor coassistenten. Wel zijn er mogelijkheden om in een piketkamer of een andere kamer in het ziekenhuis te overnachten.

Winterswijk

Als je een coschap in het SKB Winterswijk gaat lopen, is er een plekje voor jou gereserveerd in de “zusterflat”. Dit is een woonruimte waar stagiaires verpleegkunde, verloskunde, ergotherapie, technische geneeskunde en coassistenten kunnen verblijven. Het is gratis en je krijgt met alle informatie die je vooraf van het ziekenhuis krijgt al meteen een huurcontract toegestuurd die je moet invullen als je wil verblijven in het cohuis. Je krijgt dan op de eerste dag de sleutel van het huis. Als je het adres invoert kom je uit bij een flatgebouw, dan moet je rechts de poort door en dan zie je aan de achterzijde de ‘voordeur’ van de zustersflat.

Er is een gemeenschappelijke grote woonkamer en keuken. In de keuken staat een gezamenlijke koelkast en een combimagnetron. Er is geen vriezer. Keuken en toebehoren zijn beperkt aanwezig, maar is te doen voor 4 weken. Er is ook internet in het co-huis waarvan je de code krijgt. De wifi-verbinding is echter niet op elke kamer voldoende. De verbinding is wel altijd goed in de woonkamer en keuken Er zijn eenpersoons- en tweepersoonskamers.  Het is een ruime kamer met een aparte badkamer die je met z’n tweeën deelt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van je kamer, toilet en douche. Voor beddengoed (lakens, dekbed, kussen en slopen) moet je zelf zorgen. Tip: neem op de eerste dag ook wc-papier mee, dit is namelijk niet aanwezig in het cohuis.

Of er een fiets ter beschikking is, hangt af van het coschap dat je loopt. De maatschap kindergeneeskunde stelt 2 fietsen ter beschikking, de maatschap neurologie geen. Het co-huis ligt ongeveer twintig minuten lopen en 5 minuten fietsen van het ziekenhuis en precies tussen het ziekenhuis en de flat ligt station Winterswijk West. Rondom het cohuis zijn verschillende supermarkten op loopafstand bereikbaar.

Zutphen

In Zutphen is er voor de coassistenten vanuit Nijmegen helaas geen cohuis aanwezig. Voor coassistenten vanuit Utrecht is wel huisvestiging beschikbaar. Het cohuis is eigenlijk altijd vol, sporadisch is er een plekje vrij. Mocht je een coschap in Zupthen lopen, kun je informeren bij de contactpersoon huisvesting of er mogelijkheden zijn: bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur. Tel 0575 – 59 29 94 of via c.ong@gelre.nl.

Co-huizen