Studieadviseur

Beste co assistenten,

Vanaf september ben ik jullie studieadviseur voor de masterfase. Als studieadviseur en onderwijsmanager heb ik een brede ervaring binnen het Hoger Onderwijs op allerlei faculteiten. De medische faculteit is voor mij een nieuwe uitdaging waar ik heel veel plezier aan beleef.

Langzamerhand ben ik behoorlijk op de hoogte van hoe het curriculum in elkaar steekt en wat de afspraken en regels op de faculteit zijn. En weet ik iets nog niet, dan zorg ik ervoor dat bij te leren.

Waarvoor kun je zoal bij mij met vragen terecht:

  • inhoud en vormgeving van de studie, ( wachttijd/tussentijd, vrije keuzedelen als wetenschappelijke stage en keuzevakken/coschappen, eerste ori├źntatie op een buitenlands studieonderdeel )
  • aanpassingen en voorzieningen in geval van bijzondere omstandigheden (handicap, ziekte, maar ook topsport e.d.).
  • studieaanpak, zowel studieplanning als studievaardigheden, ook voor de VT
  • studievertraging en herplannen na het uitvallen uit je cogroep ( waardoor dan ook veroorzaakt)
  • problemen als gevolg van de studie, zoals overbelasting, faalangst, slechte resultaten, twijfels over de geschiktheid voor het beroep. Als wenselijk/nodig ook zoeken we naar alternatieven binnen of buiten de medische sector.
  • kritiek op het onderwijsprogramma, examenregelingen, docenten, de organisatie e.d. . Samen kijken we wat de beste weg is om naar een oplossing te zoeken.
  • studiefinanciering ( globaal )

Wanneer je dreigt studievertraging op te lopen is het in de klinische fase nog belangrijker dan in de bachelor om direct contact op te nemen met de studieadviseur. We kijken samen wat er moet gebeuren, of een afspraak met de examencommissie nodig is en hoe je je op zo een afspraak zou kunnen voorbereiden.

Als studieadviseur heb ik geregeld overleg met de secretaris van de examencommissie en ben ik aanwezig bij het OMT2. Ook zijn er nauwe contacten met de centrale diensten van de universiteit ( studentenadministratie, studentendecanen en psychologen ), zodat als het nodig is er snel verwezen kan worden en informatie uitgewisseld.

Wat betreft uitwisselen van informatie met Radboud Universiteit centrale medewerkers en de examencommissie: Dit gebeurt alleen als jij als student daar geen bezwaar tegen hebt. Van alle gespreken die ik met jullie heb, maak ik een notitie in Osiris die je zelf kunt raadplegen. Anderen hebben hier geen inzage in deze notities .

Ik ben iedere dinsdag, woensdag ( om de week ochtend / middag ) en vrijdag op de faculteit aanwezig. Afspraken maak je via het StIP. Je kunt mij per e-StIP mailen of via Osiris een reactie op een notitie plaatsen.

Nikkie Meijers

Studieadviseur